GroenLinks bekijkt Tiny Houses in Malden

Vanmiddag was er op initiatief van GroenLinks Mook en Middelaar een excursie met geïnteresseerde raads-, commissie- en Collegeleden uit de drie gemeenten Mook en Middelaar, Heumen en Berg en Dal naar de 18 nieuwe Tiny Houses aan de Droogsehof in Malden. De achttien huisjes zijn in een maand tijd geplaatst en mogen er in ieder geval de komende tien jaar blijven staan, dat heeft te maken met de bestemming het betreft hier namelijk geen bouw- maar landbouwgrond.

Er was bijzonder veel belangstelling voor van jongeren en starters op de woningmarkt en inmiddels zijn er voor alle Tiny Houses gegadigen, die hun huis vanaf januari kunnen betrekken. De huisjes worden opgeleverd zonder gasaansluiting, zowel het koken als de verwarming gebeuren elektrisch. Aangezien alle huisjes beschikken over 9 zonnepanelen en ze uitstekend zijn geïsoleerd worden de maandelijkse elektriciteitskosten geschat op slechts €30/maand. Bij de huisjes heeft men via een abonnement voor een gering bedrag bovendien de beschikking over gedeelde elektrische fietsen en een aantal elektrische auto’s.

Na de bezichtiging van de Tiny Houses was er ruimte voor een nagesprek in het gezellige Coffyn Koffiehuis & Branderij: 'Koffie met zorg', met dank aan de Heumense GroenLinks wethouder Leo Bosland voor de uitstekende organisatie.

Alle deelnemers waren enthousiast over het project en in alle drie deelnemende gemeenten gaat men dan ook bekijken waar er nog meer kansen zijn om Tiny Houses te plaatsen. Het College van onze gemeente Mook en Middelaar heeft al een toezegging voor zo’n onderzoek gedaan.

Meer informatie over dit project aan de Droogsehof in Malden is te vinden op de gelijknamige website https://droogsehof.nl.