Nieuws

GroenLinks bekijkt Tiny Houses in Malden

Vanmiddag was er op initiatief van GroenLinks Mook en Middelaar een excursie met geïnteresseerde raads-, commissie- en Collegeleden uit de drie gemeenten Mook en Middelaar, Heumen en Berg en Dal naar de 18 nieuwe Tiny Houses aan de Droogsehof in Malden. De achttien huisjes zijn in een maand tijd geplaatst en mogen er in ieder geval de komende tien jaar blijven staan, dat heeft te maken met de bestemming het betreft hier namelijk geen bouw- maar landbouwgrond.

Lees verder

Pepijn Baneke nieuwe lijsttrekker voor de provinciale staten

De nieuwe lijsttrekker van GroenLinks Limburg is Pepijn Baneke geworden!  Tijdens een zeer druk bezochte  provinciale ledenvergadering was er veel steun voor zijn kandidatuur. Pepijn in een reactie: “ We zijn er klaar voor om mee te besturen. Het wordt hoog tijd dat we ook in Limburg aan de slag gaan met onze opgaven voor energietransitie en een duurzaam Limburg.”

Lees verder

De nieuwe lokale GroenLinks fracties

Gisteravond kwamen de GroenLinks-fracties en wethouders van de gemeenten Mook&Middelaar, Heumen en Berg&Dal bij elkaar in het gemeentehuis in Groesbeek. We keken samen terug op het eerste halfjaar van de nieuwe raadsperiode. (In de fracties zitten veel nieuwe mensen en dus wordt er hard gewerkt om het boeiende, maar soms ingewikkelde vak van raadslid onder de knie te krijgen.)
Ook werden ervaringen gedeeld over de coalitie- en collegevorming en het maken van het coalitieakkoord. Elk college heeft nu een GroenLinks-wethouder: Susan Doorenbos in Mook&Middelaar, Leo Bosland in Heumen en Nelson Verheul in Berg&Dal.
Tot slot maakten we plannen om zoveel mogelijk samen op te trekken om de GroenLinks-beweging in deze regio te laten groeien en werd er vooruit gekeken naar de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar maart.

Pagina's