Samen met een aantal inwoners heeft GroenLinks het initiatief genomen om de scholen in Mook en Middelaar te vragen een rugzakje te maken voor kinderen die worden opgevangen in Heumensoord.

De kinderen hebben rugzakjes gevuld met een schrift, potloden, stickers en wat klein speelgoed, aangevuld met eventueel een persoonlijke tekening. Deze rugzakjes zullen dan aan de vluchtelingenkinderen in de noodopvang in Heumensoord gegeven worden. De kinderen van Mook en Middelaar kunnen actief iets doen en de vluchtelingenkinderen in Heumensoord voelen zich meer  welkom en hebben nadat ze alles hebben achtergelaten weer iets voor zichzelf, een eigen tasje met spulletjes om te spelen of te tekenen.

De scholen reageerden enthousiast op dit plan, de kinderdagverblijven wilden ook graag meedoen. Het COA, rode kruis en interlokaal gaven groen licht. Afgelopen vrijdag zijn er brieven verspreid op de scholen, in vele klassen persoonlijk. Er waren veel mooie reacties. De komende week worden de tasjes opgehaald.