Pepijn Baneke nieuwe lijsttrekker voor de provinciale staten

De nieuwe lijsttrekker van GroenLinks Limburg is Pepijn Baneke geworden!  Tijdens een zeer druk bezochte  provinciale ledenvergadering was er veel steun voor zijn kandidatuur. Pepijn in een reactie: “ We zijn er klaar voor om mee te besturen. Het wordt hoog tijd dat we ook in Limburg aan de slag gaan met onze opgaven voor energietransitie en een duurzaam Limburg.”

Op plaats twee van de lijst staat Thea Jetten uit Arcen. Zij werkt bij IVN en kon door een buitenlandse training niet fysiek aanwezig zijn. In een videoboodschap meldde zij zich in te willen zetten voor duurzaamheid in alle opzichten, zo ook bijvoorbeeld in de zorg.

Andy Rossel uit Kerkrade, plaats 3 van de lijst, brengt ervaring van 4 jaar statenlidmaatschap mee, een periode waarin hij heeft laten zien zich prima in dossiers te verdiepen en de GroenLinks standpunten uit te dragen. Zijn passie en gedrevenheid worden ook door de kandidatencommissie genoemd.

Kathleen Mertens werd gekozen voor plaats 4 van de lijst. Zij woont in Maastricht en is naar eigen zeggen een groene idealiste in hart en nieren. Ze heeft politieke ervaring bij DWARS, en wil nu weer politiek actief worden in de Provinciale Staten.

De plaatsen 5 en 6 worden ingevuld door respectievelijk Odin Westen (Heerlen) en Tim van Dijk (Roermond). Odin is voorzitter van COC Limburg en streeft naar een groene, inclusieve samenleving en inkomensgelijkheid. Tim is hoofd Kunst & Cultuur bij stichting Kunstkwartier in Helmond en staat voor een leefbare woonomgeving, armoedebestrijding en cultuur.

Inez Arts (Horst aan de Maas), Bart Custers (Schinnen), Karlijn Sol (Echt-Susteren) en Roel Baas (Horst aan de Maas) completeren de top 10 van de lijst.