1. We stellen een natuurvisie op voor de gemeente, waarin verbinding tussen natuurgebieden en het vergroten van biodiversiteit de twee hoofdlijnen worden.
  2. Er komt een experiment met bijverdienen bij de bijstand en we verhogen het bedrag dat een bijstandsgerechtigde aan giften mag ontvangen.
  3. Mook en Middelaar wordt een autoluwe gemeente: in de kernen heeft de fiets voorrang en zijn auto’s te gast.
  4. De gemeente stimuleert woonvormen waarin bewoners elkaar kunnen ondersteunen.
  5. Stukjes braakliggende gemeentegrond stellen we tijdelijk beschikbaar voor dorpslandbouw en volkstuinieren.
  6. We blijven bestaande culturele organisaties in de gemeente ondersteunen. En we bieden ruimte aan nieuwe culturele en kunstzinnige initiatieven. Bijvoorbeeld door hen kosteloos aterlier- of repetitieruimte aan te bieden.
  7. We stimuleren, informeren en ontzorgen bewoners bij het stapsgewijs toewerken naar gasloos wonen en leven. Molenhoek Zuid wordt onze eerste energiepositieve wijk.
  8. Het jongerenwerk krijgt een toegankelijke en aantrekkelijke ruimte waar zij activiteiten kan organiseren voor alle jongeren in onze gemeente.
  9. We starten een experiment met progressieve democratie: bij een concreet vraagstuk wordt de mening van een geselecteerde groep burgers  vanaf het begin meegenomen in de besluitvorming. (G1000, Burgerraad).
  10. We hebben veel grote en dure woningen in onze gemeente, terwijl de vraag naar kleinere en goedkopere woningen toeneemt. Daarom maken we de vergunning om een woning te splitsen gratis.